Sütiző

Banoffe pie, egy kis banános-karamellás kényeztetés…

 

Ez az amerikai édesség számtalanszor jött szembe velem az elmúlt időben, láttam Pinteresten, egy cukrászda kínálatában, sőt a Fanny konyhában is, amit Nagymamám gyűjtöget nekem szorgalmasan. 🙂

Nos ennyi inger után muszáj voltam kipróbálni, kekszes alap, karamella, banán és friss tejszínhab, hát lehet ennek ellenállni? Már olvasásra is összefut a nyál a számban…

Aki elkészíti, számítson rá, hogy egy elég tömény, de nagyon finom édességről van szó, nem éppen diétás darab, de egyszer-egyszer megéri elkészíteni. És mivel még sütni sem kell bárki bátran hozzákezdhet, a siker garantált. 🙂

 

Banoffe pie

A tésztához

250 g vajas keksz

60 g vaj

 

A karamellhez

100 g vaj

400 g sűrített tej

50 g barna cukor

 

A tetejére:

2 banán

4 dl tejszínhab

1 cs habfixáló

1 cs vaníliás cukor

étcsokoládé

 

A kekszet aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük a megolvasztott vajjal. 6 kisebb, vagy egy nagyobb piteformába nyomkodjuk, majd betesszük a hűtőbe, amíg elkészül a töltelék.

A karamellhez olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a cukrot. Ha elolvadt a cukor is, adjuk hozzá a sűrített tejet. Főzzük a keveréket kb 5 percig, folyamatosan kevergetve. Ezalatt szép, karamell színe lesz és egy kicsit be is sűrűsödik. Még melegen oszlassuk el a pitéken.

Tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára, de az sem baj, ha egész éjszaka pihentetjük.

Tálalás előtt rákarikázzuk a banánokat illetve a frissen felvert tejszínhabot, meghintjük egy kis reszelt csokival, és bűntudat nélkül elmajszolgatjuk. 🙂

 

U.i: A tejszínhabot tényleg csak fogyasztás előtt tegyük a pitére, márt együtt tárolva el fog folyósodni 🙁

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!