Sütiző

Barackos-ribizlis olívás süti

 

 

Az utóbbi időben kicsit elhanyagoltam a blogot, de ez nem jelenti azt, hogy ne készült volna nálam süti, és hogy nem ne örökítettem volna meg őket. 🙂 Úgyhogy újult erővel hozok is pár receptet, édeset-sósat egyaránt.

Először ezt a gyümölcsös kevert tésztát szeretném Nektek megmutatni. A Pinteresten többször is szembe jött velem az “olive oil cake”, ami kevert tésztából készül, azonban sima olaj vagy vaj helyett olívaolaj az egyik fő összetevője, ami teljesen új ízt ad a sütinknek.

Anyuék kertjében roskadozik a sárgabarack fa a sok finom gyümölcs alatt, úgyhogy egyértelmű volt, hogy ez kerül majd a süti tetejére. A hűtőben árválkodott még egy doboz piros ribizli, és ha már együtt érnek, miért ne kerülnének együtt a sütibe? 🙂

Nagyon finom párost alkottak, ez a süti sem maradt meg sokáig…:) Természetesen más gyümölccsel is nagyon finom lesz a végeredmény.

Recept innen

 

 

Barackos-ribizlis olívás süti

4 nagy tojás

150 g kristálycukor

160 ml olívaolaj

20 g olvasztott vaj

1 citrom leve és héja

190 g liszt

1 tk sütőpor

3/4 tk só

 

A tetejére:

ízlés szerint ribizli és sárgabarack

1 ek cukor vagy vaníliás cukor

 

 

A cukrot és a tojásokat jó habosra keverjük, ez eltart 3-4 percig, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és az olívaolajat. Ízesítjük a citrom héjával és levével, és ezekkel is jó alaposan elkeverjük.

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport és a sót, és ezt is a tojásos-olajos masszához adjuk.

Egy 16 centi átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vagy befújunk formaleválasztó sprayvel, és beleöntjük a tésztát.

A gyümölcsöket megmossuk, a barackot felkockázzuk és a tészta tetejére szórjuk, majd rászórunk még egy evőkanál cukrot vagy vaníliás cukrot is.

160 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát, hiszen minden sütő más. 🙂

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!