Újból egy egészséges reggeli receptet hoztam, ezúttal hajdinakását. Ezzel a gabonával csak pár hete ismerkedtem meg, de rögtön nagy kedvencem lett. Karakteres, nagyon különleges íze van, amihez nagyon jól illet a mandarin.
A hajdinának két másik, szerintem nagyon aranyos neve is van, pohánka vagy tatárka. Igazán értékes gabonaféle, számtalan vitamint tartalmaz, és magas a rosttartalma.Tele van antioxidánsokkal, és régebben a magas vérnyomás kezelésére is használták.
Emellett tényleg nagyon finom, pikk-pakk elkészül, és egész délelőttre feltölt energiával. 🙂
Hajdinakása mandarinnal és banánnal
40 gramm hajdinapehely
1,5 dl tej
1 ek méz
1 mandarin
egy fél banán
A tejet felforraljuk vagy mikróban forróra melegítjük. Kimérjük a hajdinapelyhet, ráöntjük a forró tejet, és lefedve állni hagyjuk pár percig, amíg a kis gabonánk meg nem szívja magát tejjel és puha nem lesz. Ha picit hűlt, akkor mézzel izésítjük. Azért kell várni, hogy hűljön, mert a magas hőmérséklet káros a méz értékes összetevőire. Ezután összekeverjük a mandarinnal és a banánnal, és egy bögre zöld teával jóízűen elmajszoljuk. 🙂
Ez a mennyiség egy főre elegendő.
Kalóriatartalma: 420 kcal
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: