SÜTIZŐ

Hajdinakása mandarinnal és banánnal

Újból egy egészséges reggeli receptet hoztam, ezúttal hajdinakását. Ezzel a gabonával csak pár hete ismerkedtem meg, de rögtön nagy kedvencem lett. Karakteres, nagyon különleges íze van, amihez nagyon jól illet a mandarin. 

A hajdinának két másik, szerintem nagyon aranyos neve is van, pohánka vagy tatárka. Igazán értékes gabonaféle, számtalan vitamint tartalmaz, és magas a rosttartalma.Tele van antioxidánsokkal, és régebben a magas vérnyomás kezelésére is használták.

Emellett tényleg nagyon finom, pikk-pakk elkészül, és egész délelőttre feltölt energiával. 🙂

 

CAM02551_pixiz

 

Hajdinakása mandarinnal és banánnal

40 gramm hajdinapehely

1,5 dl tej

1 ek méz

1 mandarin

egy fél banán

 

A tejet felforraljuk vagy mikróban forróra melegítjük. Kimérjük a hajdinapelyhet, ráöntjük a forró tejet, és lefedve állni hagyjuk pár percig, amíg a kis gabonánk meg nem szívja magát tejjel és puha nem lesz. Ha picit hűlt, akkor mézzel izésítjük. Azért kell várni, hogy hűljön, mert a magas hőmérséklet káros a méz értékes összetevőire. Ezután összekeverjük a mandarinnal és a banánnal, és egy bögre zöld teával jóízűen elmajszoljuk. 🙂

Ez a mennyiség egy főre elegendő.

Kalóriatartalma: 420 kcal

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás