SÜTIZŐ

Raffaello szelet

A Raffaello az egyik kedvenc édességem, nagyon szeretem a kókuszos-mandulás izét, a lágy krémet a közepén….mmmm…. 🙂 Több hasonló ízvilágú sütit is próbáltam már, de azok inkább kókuszosak voltak, és máshogy finomak, de nem hasonlítottak a Raffaellóra. Úgyhogy nagyon felcsillant a szemem, amikor megláttam ezt a receptet a facebookon, már a leírás alapján éreztem, hogy ez csak nagyon finom lehet és mindenképp meg kell sütnöm 🙂

Először csak fél adagot készítettem, ennyiből egy kis tepsi lett, és ennek a receptjét írom most le, de legközelebb egész adaggal próbálkozom, mert az is tuti, hogy pillanatok alatt el fog fogyni 😀

Így is tökéletes volt a recept, de én legközelebb a kókuszt le fogom darálni, hogy ne legyenek kókuszdarabok a krémben, és csak az élvezet kedvéért a tésztára szórok egy kis darabolt mandulát a krém alá. Ha valaki kipróbálná ezeket az ötleteket, szívesen fogadom az így készített süti fotóját, és persze a beszámolót, hogy hogy ízlett 🙂

És akkor lássuk a receptet! Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a facebook oldalam ! 🙂

 

IMG_20160312_150100_pixiz

 

Raffaello szelet

Piskóta:

3 tojás

3 ek cukor

3 ek liszt

3 ek olaj

fél tk sütőpor

 

Locsoláshoz: 

0,25 dl víz

1 csomag vaníliás cukor

 

Krém:

1,5 dl tej

10 dkg fehércsoki

8 dkg kókuszreszelék (én ezt fogom következő alkalommal késes aprítóban ledarálni)

1 dl tejszín habbá verve

 

Tetejére:

5 dkg kókuszreszelék

1 kiskanál cukor

 

 

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a tojásos masszához adjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd 3 részletben a tojásos-lisztes masszához adjuk. Az első harmadnál még lehetünk bátrak az elegyítésben, a cél, hogy hígabb tésztát kapjunk, amit könnyebben tudunk keverni, de az utolsó harmadnál már csak nagy, óvatos mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot, mert attól lesz levegős, jó állagú a piskótánk.

180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréses fokozaton 15-20 perc alatt megsütjük. Ha dupla adaggal próbálkozunk, akkor azt több ideig kell sütni. Minden sütő más, végezzünk tűpróbát.

A vizet és a vaníliás cukrot összekeverjük és a kisült tésztát meglocsoljuk vele.

A krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokit,  hozzáöntjük a tejet, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Ekkor  még egy viszonylag sűrű masszát kapunk, amit 1 dl felvert tejszínhab belekeverésével lágyítunk.

A krémet a kisült, sziruppal meglocsolt tésztára kenjünk, majd megszórjuk a cukorral elkevert kókuszreszelékkel.

 

IMG_20160318_175054_pixiz

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás