A Raffaello az egyik kedvenc édességem, nagyon szeretem a kókuszos-mandulás izét, a lágy krémet a közepén….mmmm…. 🙂 Több hasonló ízvilágú sütit is próbáltam már, de azok inkább kókuszosak voltak, és máshogy finomak, de nem hasonlítottak a Raffaellóra. Úgyhogy nagyon felcsillant a szemem, amikor megláttam ezt a receptet a facebookon, már a leírás alapján éreztem, hogy ez csak nagyon finom lehet és mindenképp meg kell sütnöm 🙂
Először csak fél adagot készítettem, ennyiből egy kis tepsi lett, és ennek a receptjét írom most le, de legközelebb egész adaggal próbálkozom, mert az is tuti, hogy pillanatok alatt el fog fogyni 😀
Így is tökéletes volt a recept, de én legközelebb a kókuszt le fogom darálni, hogy ne legyenek kókuszdarabok a krémben, és csak az élvezet kedvéért a tésztára szórok egy kis darabolt mandulát a krém alá. Ha valaki kipróbálná ezeket az ötleteket, szívesen fogadom az így készített süti fotóját, és persze a beszámolót, hogy hogy ízlett 🙂
És akkor lássuk a receptet! Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a facebook oldalam ! 🙂
Raffaello szelet
Piskóta:
3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
3 ek olaj
fél tk sütőpor
Locsoláshoz:
0,25 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
Krém:
1,5 dl tej
10 dkg fehércsoki
8 dkg kókuszreszelék (én ezt fogom következő alkalommal késes aprítóban ledarálni)
1 dl tejszín habbá verve
Tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
1 kiskanál cukor
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a tojásos masszához adjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd 3 részletben a tojásos-lisztes masszához adjuk. Az első harmadnál még lehetünk bátrak az elegyítésben, a cél, hogy hígabb tésztát kapjunk, amit könnyebben tudunk keverni, de az utolsó harmadnál már csak nagy, óvatos mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot, mert attól lesz levegős, jó állagú a piskótánk.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréses fokozaton 15-20 perc alatt megsütjük. Ha dupla adaggal próbálkozunk, akkor azt több ideig kell sütni. Minden sütő más, végezzünk tűpróbát.
A vizet és a vaníliás cukrot összekeverjük és a kisült tésztát meglocsoljuk vele.
A krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hozzáöntjük a tejet, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Ekkor még egy viszonylag sűrű masszát kapunk, amit 1 dl felvert tejszínhab belekeverésével lágyítunk.
A krémet a kisült, sziruppal meglocsolt tésztára kenjünk, majd megszórjuk a cukorral elkevert kókuszreszelékkel.
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: