Ismét egy egészséges, finom reggelit hoztam nektek. A csokis-narancsos zabkása után most egy tavasziasabb ízvilágút készítettem eperrel és natúr joghurttal.
Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a facebook oldalam is! 🙂
Epres-joghurtos zabpehely
40 g zabpehely
1 dl víz
100 g natúr joghurt
2 ek méz
5 szem eper
A zabpelyhet nyakon öntjük forró vízzel, és lefedjük, hogy kicsit megpuhuljon. Tehetünk bele egy pici sót is, hogy kiemeljük az ízeket.
Amíg puhul a zabpehely az epret pürésítjük, hozzákeverjük a natúr joghurthoz, majd mézzel izésítjük. Én otthon görög joghurtot vagy laktózmentes joghurtot használok, mindkettő nagyon krémes állagú.
A megpuhult zabpelyhet belekeverjük a joghurtba, tetszés szerint eperrel, chia maggal díszítjük, majd jóízűen elmajszoljuk. 🙂
Nézd meg a többi zabpelyhet receptem is!
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek