A brownie egy iszonyatosan finom sütemény, nemhiába örvend nagy népszerűségnek szerte a világon. Éppen ezért mindenkinek szüksége van egy jó brownie receptre, amit bármikor bevethet, és kedve szerint bármivel variálhat.
Emlékszem, hogy régen én is próbálkoztam eggyel, de az nem lett különösebben jó, ezért jó pár évig nem is erőltettem a dolgot, de most valamiért megint felébredt bennem a vágy, hogy ki meg kellene találni a tökéleteset. Sok receptet megnéztem, bevált oldalakon, Nigellától kezdve magyar recepteken át, végül egy Puffinos receptre esett a választásom, itt az arányok hasonlóak voltak a külföldi oldalakéhoz, gondoltam, ez biztos hogy jó lesz, kép alapján is olyan, mint amilyenre vágyok.
A recept azt írta, hogy kevesebb cukor is elég bele, én gondoltam az egészség és a bikiniszezon jegyében megfelezem a cukormennyiséget. Az is iszonyat finom lett, tehát nem azt jelenti, hogy nem tüntettük el kb. 10 perc alatt az egészet, de nem az a brownies állag, amit kerestem, úgyhogy folytattam tovább a kísérletezést, immár a megadott cukormennyiséggel. Egy picit turbóztam vaníliával és picit változtattam az összeállítás módján, és végül valami leírhatatlanul finom sütit kaptam, a teteje ropogós, belül lágy, krémes…mmmmmm. 🙂 Ezt tényleg érdemes mindenkinek kipróbálni, mert baromi jó, gyorsan elkészül, egy hibája van, hogy nem túl diétás, de néha-néha azért belefér 😛
Mindenképp megtartós recept lesz, és biztos, hogy nem utoljára készítettem 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a facebook oldalam is! 🙂
Brownie
100 g étcsoki
100 g vaj
125 g cukor
1 nagy tojás
55 g liszt
1 ek vanilia kivonat
A csokit és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. A cukrot habosra keverjük a tojással, majd az olvasztott csokis vajhoz adjuk. Ízesítjük a vanilia kivonattal, majd hozzáadjuk a lisztet. Egy 20*20-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a csokis keveréket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Itt ha tűpróbát végzünk, a fogpiszkálóra még rá kell ragadni a tésztának, ekkor már jó, hűlés közben még fog valamennyit szilárdulni. És most jön a legnehezebb rész, a mámorító csokiillatban várjuk meg, amíg kihűl, mert akkor tudjuk majd szeletelni.
Végül jóízűen majszoljuk el egy gombóc vanilia fagyival, vagy csak úgy magában 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: