SÜTIZŐ

Variációk zabkására: kókuszos-dinnyés

Már több zabkása recept is megjelent a blogon, készítettem csokis-narancsos  és epres-joghurtos változatban is. A zabkása örök kedvenc reggeli, időről-időre mindig visszatérek hozzá. Nemrég a Tescoban akciós volt az a zöld húsú sárgadinnye, és annyira finom illata volt, hogy muszáj volt vennem. Azt hiszem, talán facebookon láttam egy kókusz-dinnye párosítást, és bár elsőre talán bizarrnak hangzik (nekem legalábbis annak hangzott), nagyon jól illik egymáshoz a két íz, úgyhogy gyorsan lefotóztam a reggelim, hogy itt a blogon is megörökítsem.

Próbáljátok ki ti is, vagy kísérletezzétek ki a kedvenc ízesítéseteket !

Még több reggeli ötletet itt találsz.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a facebook oldalam is, és kövess Instagramon 🙂

 

IMG_20160512_102150

 

Kókuszos-dinnyés zabkása

50 gramm zabpehely (én a nagy szeműt szeretem, de apró szeműt is bátran használhatsz)

1 dl víz (vagy tej vagy a kettő keveréke)

csipet só

1 ek méz

2 ek kókuszreszelék

2 szelet gála dinnye

 

A vizet felforraljuk, és a zabpehelyre öntjük. Megszórjuk egy csipet sóval, majd lefedve állni hagyjuk 5 percig. Ha a zabpelyhek kellően megpuhultak, ízesítjük az elkészült kását mézzel és a kókuszreszelékkel. A dinnyét megpucoljuk, felkockázzuk és a zabkására halmozzunk, majd boldogan elmajszoljuk 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás