Már több zabkása recept is megjelent a blogon, készítettem csokis-narancsos és epres-joghurtos változatban is. A zabkása örök kedvenc reggeli, időről-időre mindig visszatérek hozzá. Nemrég a Tescoban akciós volt az a zöld húsú sárgadinnye, és annyira finom illata volt, hogy muszáj volt vennem. Azt hiszem, talán facebookon láttam egy kókusz-dinnye párosítást, és bár elsőre talán bizarrnak hangzik (nekem legalábbis annak hangzott), nagyon jól illik egymáshoz a két íz, úgyhogy gyorsan lefotóztam a reggelim, hogy itt a blogon is megörökítsem.
Próbáljátok ki ti is, vagy kísérletezzétek ki a kedvenc ízesítéseteket !
Még több reggeli ötletet itt találsz.
Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a facebook oldalam is, és kövess Instagramon 🙂
Kókuszos-dinnyés zabkása
50 gramm zabpehely (én a nagy szeműt szeretem, de apró szeműt is bátran használhatsz)
1 dl víz (vagy tej vagy a kettő keveréke)
csipet só
1 ek méz
2 ek kókuszreszelék
2 szelet gála dinnye
A vizet felforraljuk, és a zabpehelyre öntjük. Megszórjuk egy csipet sóval, majd lefedve állni hagyjuk 5 percig. Ha a zabpelyhek kellően megpuhultak, ízesítjük az elkészült kását mézzel és a kókuszreszelékkel. A dinnyét megpucoljuk, felkockázzuk és a zabkására halmozzunk, majd boldogan elmajszoljuk 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: