A meleg, nyári napokon az ember valami hideg,hűsítő finomságra vágyik, ilyenkor nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt és a meleg ételek sem esnek annyira jól. Erre az esetre (is) lehet egy jó kis alternatíva ez a finom gyümölcsleves, ami nagyon egyszerűen elkészíthető, telis-tele van egészséges gyümölcsökkel, csupa vitamin, mert nem kell főzni, kellemesen sűrű és pár 5 perc alatt elkészül. Emellett nagyon jól variálható, azt tehetünk bele, ami éppen érik a kertben vagy amit kapunk a piacon. Én nagymamám kertjében szüreteltem málnát, ribizlit, a saját kertünkből a világ legfinomabb és legédesebb epreit, így ezek kerültek az így lányosan rózsaszínre sikerült levesembe. 🙂
Gyümölcsleves
30 dkg gyümölcs, tetszés szerint (nálam most ribizli, málna és eper)
1 dl tej
2 dl habtejszín
2 ek cukor
1 ek vanília aroma
3-4 mentalevél
A gyümölcsökből egy párat félreteszünk a díszítéshez, a többit a tejjel összeturmixoljuk, ízesítjük a vaníliával, cukorral és mentával. A tejszínből egy nagyon könnyed habot verünk, épp hogy csak habos legyen, de még folyós, és ezt is a leveshez adjuk, ettől lesz krémes és sűrű. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaláskor a félretett gyümölccsel díszítjük, majd jóízűen elmajszoljuk. 🙂
A receptben szereplő mennyiségek ebben az esetben inkább tájékoztató jellegűek. Ha édesebb a gyümölcsünk, akkor kevesebb cukor is elég, ha savanyúbb gyümölcsöket használunk, akkor ahhoz több cukor kell. Ha hígabbra szeretnénk, akkor tegyünk bele több tejet. Ez csak útmutatás, kísérletezzünk bátran! 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: