Kefires chia puding cseresznyével és nektarinnal

Egy kis kihagyás után újból egy egészséges reggeli receptjével jelentkezem, ami akár desszertként vagy egy hűsítő uzsonnaként is megállja a helyét. 

A chia mag jótékony hatásairól már korábban is írtam, illetve ide kattintva egy epres-banános verziót is találtok.

Most joghurt helyett kefirrel készítettem, mert a savanykás íze jobban illik a cseresznyéhez és a nektarinhoz, és ebben a nagy melegben is frissítőbb. Használjátok ki, hogy szinte minden héten más és más finomság kezd el érni, tele vagyunk friss fűszerekkel is, a levendula is most virágzik, kísérletezzetek bátran! 🙂

Kefires chia puding cseresznyével és nektarinnal

2 ek. chia mag

1,5 dl kefir 

1 nektarin

5-6 szem cseresznye

A chia pudingot elkeverjük a kefirrel, várunk legalább 10-15 percet, de a legjobb, ha egy egész éjszakát, hogy megszívják magukat az értékes kis magocskák, majd a pudingunk tetejére halmozzuk a megmosott, kimagozott és összevágott gyümölcsöket, majd jóízűen elmajszoljuk az egészet. Ilyen egyszerű az egész 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz hozzám facebookon és instagramon is! 🙂

Címkék: , , , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Tovább a blogra »