Levendulás-fehércsokis zabkása sárgabarackkal

Kezdjük a hetet egy újabb egészséges és kényeztető reggelivel, kell az energia és a boldogsághormon így a hét elején 🙂

Szerintem nem lehet véletlen, hogy a levendula egyszerre virágzik a friss sárgabarackokkal, a kettő nagyon jól passzol egymáshoz, és egy kis fehér csoki nem árt meg semminek. Nem csak egy plusz ízt ad a zabkásához, de finoman krémessé is teszi azt, ahogy melegen elolvad benne.

További zabkása ötleteket ide kattintva találsz, illetve a zab jótékony hatásairól is olvashatsz.

Levendulás-fehércsokis zabkása sárgabarackkal

2 ek. zabpehely

1 dl tej és víz keveréke

2 kocka fehércsoki

1 kk. friss levendula

2 szem sárgabarack

A zabpelyhet a tej és víz keverékével pár perc alatt puhára főzzük egy icipici sóval, majd belekeverjük a levendulát, végül a fehércsokit. Mivel a csoki édes, én nem tettem bele plusz édesítőszert, de aki szeretne, tehet bele egy kis mézet vagy cukrot. A barackokat megmossuk és kockákra vágjuk, majd a zabkásánk tetejére halmozzuk, és boldogan elmajszoljuk ezt a reggeli finomságot 🙂

Ez az adag egy személynek elegendő.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkoljd a facebook oldalam és kövess Instagramon is. 🙂

Címkék: , , , , , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Tovább a blogra »