A hét közepe táján igazán jól esik valami egészséges napindító, ami kellő löketet ad a hétvégéig és feltölt energiával és vitaminokkal. Már készítettem egy egyéjszakás zabkását, banános-földimogyorós ízesítéssel, amiben az a legjobb, hogy előző este összeállítható, és másnap reggel már nem kell fáradnunk a reggeli elkészítésével, elég csupán elővennünk a hűtőből és már majszolhatjuk is. 🙂
Most egy könnyedebb verziót készítettem, sok friss gyümölccsel és dióval, amit reggel kicsit megpirítottam, hogy még finomabb legyen.
Egyéjszakás zabkása piros gyümölcsökkel és dióval
100 g natúr joghurt
0,5 dl tej
1 ek. méz
3 púpos evőkanál zabpehely (én nagyszeműt használtam)
1 marék málna-ribizli vegyesen
1 ek. vanilia aroma
pár szem dió
A joghurthoz hozzákeverjük a tejet, izésítjük a mézzel és a vanilia aromával, majd belekeverjük a zabpelyhet. Egy tálkába vagy befőttes üvegbe pakoljuk a gyümölcsöket, ráhalmozzuk a tejes-joghurtos zabpehelykeveréket, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel egy serpenyőben megpirítjuk a diót, és a zabkásánk tetejére szórjuk, majd jóízűen elkanalazgatjuk a tápláló finomságunkat. Hát kell ennél szebb napindítás? 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: