Egyéjszakás zabkása piros gyümölcsökkel és dióval

A hét közepe táján igazán jól esik valami egészséges napindító, ami kellő löketet ad a hétvégéig és feltölt energiával és vitaminokkal. Már készítettem egy egyéjszakás zabkását, banános-földimogyorós ízesítéssel,  amiben az a legjobb, hogy előző este összeállítható, és másnap reggel már nem kell fáradnunk a reggeli elkészítésével, elég csupán elővennünk a hűtőből és már majszolhatjuk is. 🙂

Most egy könnyedebb verziót készítettem, sok friss gyümölccsel és dióval, amit reggel kicsit megpirítottam, hogy még finomabb legyen.

 Egyéjszakás zabkása piros gyümölcsökkel és dióval

100 g natúr joghurt

0,5 dl tej

1 ek. méz

3 púpos evőkanál zabpehely (én nagyszeműt használtam)

1 marék málna-ribizli vegyesen

1 ek. vanilia aroma

pár szem dió

A joghurthoz hozzákeverjük a tejet, izésítjük a mézzel és a vanilia aromával, majd belekeverjük a zabpelyhet. Egy tálkába vagy befőttes üvegbe pakoljuk a gyümölcsöket, ráhalmozzuk a tejes-joghurtos zabpehelykeveréket,  majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel egy serpenyőben megpirítjuk a diót, és a zabkásánk tetejére szórjuk, majd jóízűen elkanalazgatjuk a tápláló finomságunkat. Hát kell ennél szebb napindítás? 🙂

Címkék: , , , , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Tovább a blogra »