Az idén jó sok mogyorót gyűjtöttem a közeli parkból, és az első mogyorós sütim egy nagyon finom, csokis-kakaós zabkeksz lett. A recept az Édesem blogról származik, nagyon szeretem böngészni, mert bármi, amit eddig készítettem, hihetetlenül finom volt. Bakancslistámon szerepel egyszer a cukrászda felkeresése is, ami a blogból nőtte ki magát.. 🙂
Node, visszakanyarodva a kekszekhez. Nagyon finom, jó állagú, nem túl édes finomságok, amik sokáig megőrzik ropogós állagukat, ha nem fogynának el még aznap. Reggelire egy pohár tejjel vagy joghurttal, uzsonnára vagy csak úgy egy kis nasiként.
Csokis-mogyorós zabkeksz
100 gramm török mogyoró
100 gramm vaj
100 gramm cukor
1 tojás
1 ek. tej
85 gramm zabpehely
135 gramm liszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1/2 tk. sütőpor
1/4 tk. só
70 gramm csokoládé
A mogyorót serpenyőben megpirítjuk, és ha kicsit hűlt, akkor papírtörlő segítségével ledörzsöljük róla a külső héját.
A puha, szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, kakaóval és a zabpehellyel, és a tojásos-vajas masszához adjuk. Végül belekeverjük az apróra vágott mogyorót és csokoládét. A recept étcsokit ír, azonban otthon nekem csak egy tábla Milka csokim volt, azzal is nagyon finom lett. 🙂
A masszából diónyi gömböket formázunk, és egy villával óvatosan kissé szétlapítjuk őket. Előmelegített sütőben 175 fokon 15 perc alatt készre sülnek.
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: