A napot szeretem valami finom és egészséges reggelivel indítani, ami egész napra feltölt energiával. Gyakran esik valami gabonapehelyre vagy müzlire a választásom, ami még jobb, ha mi magunk készítjük el.
Nem nagy ördöngösség, cserébe viszont pont olyan ízű müzlink lesz, amilyenre vágyunk, és pontosan tudjuk, hogy mi van benne, nincsenek rejtett cukrok és adalékok, csupa-csupa egészséges hozzávaló. 🙂 Nem mellesleg a pénztárcánk is jobban jár, ha mi magunk készítjük a reggelinket.
Az ízek kavalkádjának csak a képzeletünk szabhat határt, én most egy almás-fahéjas változatot készítettem. Picit talán őszi-téli ízvilágú, de tökéletes a már kicsit fonnyadtabb almák felhasználására.
Almás-fahéjas granola
200 gramm zabpehely
1800 gramm dió és mogyoró vegyesen
1,5 tk fahéj
1 tk só
185 ml méz
3 ek olivaolaj
1 nagy alma
Az első lépés az aszalt alma elkészítése, ami kicsit időigényes folyamat, ha meg szeretnénk spórolni, vegyük meg készen.
Az almát vékony szeletekre vágjuk, egy papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges nedvességet, majd egy sütőpapírra helyezve a radiátor tetején vagy 80 fokos sütőben, nyitott ajtónál megaszaljuk.
A mézet összekeverjük az olajjal a sóval és a fahéjjal, majd alaposan összeforgatjuk a zabpehellyel és a magokkal.
Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt mepirítjuk. Közben folyamatosan figyeljük, legalább kétszer átkeverjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, hogy finom, ropogós darabokat kapjunk 🙂
Lezárva sokáig eláll, joghurttal és friss gyümölccsel turbózva pedig még finomabb 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
🙂 köszönöm
Hú, de jó kis recept…