Rég sütöttem már, úgyhogy valami olyanra vágytam, ami krémes is meg nem is, puha is meg nem is, ropogós meg nem is, kicsit minden egyben. Legyen gyümölcsös, de ne nagyon, lehetőleg legyen hozzá minden itthon és ne is legyen sok idő elkészíteni. Nem kevés kritérium.. 🙂
Na ekkor ugrott be, hogy a Pinteresten már számtalanszor láttam az amerikaiak egyik kedvenc süteményét, a lemon bart, és már régóta szemezek az elkészítésével.
Levendulalány receptjére esett a választásom, és nem bántam meg, mert nagyon finom volt a végeredmény és tényleg gyorsan elkészült. A tetejét tetszés szerint variálhatjuk, a Kedvesem ihletett meg, hogy valójában bármilyen gyümölcslével elkészíthető, így tényleg mindenki megtalálhatja a kedvenc ízesítését. 🙂
Lemon bar
A tésztához:
250 g liszt
225 g vaj/margarin
120 g kristálycukor
1 csipet só
A citromos krémhez:
150 g kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
4 egész tojás
4 db citrom leve (kb 130 g)
2 citrom reszelt héja
100 g liszt
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, és belenyomkodjuk egy kb 25*35-ös, közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A cukrot és a tojásokat habosra keverjük, belereszeljük a citrom héjját. A lisztet csomómentesre keverjük a citromlével, amit folyamatosan keverve, apránként adunk hozzá. Végül a két masszát elegyítjük, és a megsült, forró tésztára öntjük, majd az egészet visszatoljuk még 15 percre a sütőbe.
Ha kihűlt szeletelhetjük. Porcukorral megszórva még finomabb 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: