Ez a torta remek választás, ha gyorsan ennétek valami finomat, ha nem vágytok túl édesre, és az alakotokra is figyeltek így a nyár közeledtével. Bár van benne cukor, de a túró és a tojás miatt jó fehérjeforrás, és a tésztás változathoz képest kevesebb kalóriát tartalmaz.
Nagyon krémes, már-már sajttorta szerű állaga van. Én még megkoronáztam egy kis frissen főzött málnaszósszal, de magában is isteni, próbáljátok ki ti is 🙂
Habkönnyű túrótorta
500 gramm túró
3 tojás
120 gramm cukor
2 csomag vaníliás cukor vagy egy evőkanál vanília aroma
65 gramm vaj
235 gramm tejföl
1 citrom reszelt héja
2 ek liszt
1/2 tk sütőpor
Málnaszósz:
350 gramm málna (fagyasztott is jó)
2 ek cukor
1 púpozott tk vaníliás cukor
A tojások sárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat, és azzal is jól kikeverjük. Jöhet hozzá a tejföl és a túró is, majd a citromhéjjal ízesítjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és ezt is a masszához keverjük.
Végül felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, és a kemény habot óvatosan a túrós részhez keverjük.
Kivajazott-lisztezett, 18 centis tortaformába öntjük. Én megint a formaelválasztó spraymet használtam és most is bevált, mindenkinek ajánlom, cukrászkellékes boltban biztos találtok, bár én ezt a múltkor a Lidlben vettem.
180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A málnaszószhoz a málnát összekeverjük a kétféle cukorral, és addig főzzük, amíg el nem érjük a kellő sűrűséget. Szerintem a legjobb kombináció a hideg torta meleg szósz, de mindenhogy finom a kettő együtt 🙂
Nekem ez torta és a sajttorta is valahogy beizzad a formába, amikor lehűl. Nem tudom máshogy megfogalmazni, de valahogy ilyen nedves lesz az alja, gondolom ahogy a pára lecsapódik. Van valakinek erre jól bevált módszere?
Félek, hogyha melegen veszem ki a formából, akkor eltörik a sütim, mert még nem elég szilárd…:/
Megköszönöm, ha valakinek van valami jó tanácsa 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: