Végre itt a nyár, folyamatosan érnek a a finomabbnál finomabb gyümölcsök, én meg csak töröm a fejem, hogy milyen sütibe kerüljenek.
Szerencsére a szülők, nagyszülők kertjéből folyamatos az eperutánpótlás, úgyhogy már készült belőle gyümölcsleves, túrótorta, lekvár, de magában vagy épp müzlivel is sok fogy belőle. Még készülök epres banánkenyérrel és csokis keksszel, valamint a hétvégi gyümölcstortára is ez került, nemsokára ezekhez is hozok receptet 🙂
De most egy kekszet szeretnék veletek megosztani, amit a Tündérsütin találtam, és Kedvesem anyukájának a névnapjára készültek.
A vaníliás linzerkekszek önmagukban is nagyon finomak, de az eper ad nekik egy plusz kis puhaságot és az ízével könnyeddé és frissé varázsolja. Arról nem is beszélve, hogy a szemünket is kényeztetjük ezekkel a színekkel 🙂
Epres keksz
150 g liszt
50 g vaníliás cukor
50 g vaj
1 tojássárgája
5 kanál langyos víz
csipet só
8-10 szem eper
Egy picit módosítottam a recepten, a margarint vajra cseréltem, mert szerintem azzal finomabb, illetve a kristálycukor helyett vaníliás cukrot használtam.
Van egy kis csatos üvegem, amibe beleállítottam azokat a vanília rudakat, amiknek a belsejét már felhasználtam, és feltöltöttem cukorral. Pár hét pihenő után olyan isteni illata van, amikor kinyitom, és voálá, már készen is van a házi vaníliás cukor 🙂 Én ezt használtam hozzá, de a kristálycukor is tökéletesen megteszi egy kanál vanília aromával vagy egy tasak vaníliás cukorral.
A linzer hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk őket. Ha nem áll össze, tegyünk még hozzá egy kis vizet.
A kész tésztából diónyi gombócokat gyúrunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, picit lelapítva a tetejüket.
Az epret felkarikázzuk és a sütik tetejére pakoljuk.
180 fokos sütőben nálam 15 percig sültek. 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)