Még mindig epret teszek mindenbe, ami a kezem ügyébe akad, most éppen a banánkenyérbe került belőle, de hát ki is kell használni az eperszezont, nem igaz? 🙂
A banánkenyér önmagában is jó választás, puha, omlós, nem túl édes, és a sütési időt nem számítva nagyon gyorsan elkészül, tökéletes a hétköznapokon is.
Én is este dobtam össze, hogy másnap legyen mit falatoznunk a barátnős találkozáson a szokásos teánk mellé. Zsófinál is nagy sikere volt, és az otthon maradt részből is csak egy falatka maradt, feltételezem, hogy a Kedvesemnek is ízlett.
Ennyi ajánló után próbáljátok ki Ti is! 🙂
Epres banánkenyér
90 g barna cukor
50 g kristálycukor
80 ml olaj
1 nagy tojás
100 g görög joghurt
2 tk vanília kivonat
155 g liszt
1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
2 nagy, érett banán
100 g eper+2 ek liszt
A cukrokat keverjük össze a tojással és az olajjal, majd ízesítsük a vaníliával és adjuk hozzá a joghurtot is.
A száraz hozzávalókat keverjük össze és szitáljuk át, majd gyors mozdulatokkal keverjük a tojásos-cukros részhez. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl a tésztát, amint összeáll már jó is.
A banánokat törjük össze egy villával. Az epret vágjuk kis kockákra és forgassuk meg a 2 evőkanál lisztben, végül ezeket a gyümölcsöket is adjuk a tésztához.
És ennyi, már kész is vagyunk, már csak annyi dolgunk van, hogy kivajazzunk-lisztezzünk/sütőpapírozzunk/ formaleválasztó sprayzzünk egy gyümölcskenyér formát, beleöntsük a masszát, és 180 fokos sütőben 50-55 perc alatt készre süssük.
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: