Gyümölcskenyér, a kedvenc karácsonyi sütim

Minden karácsonykor készítek egy adag gyümölcskenyeret. A finom, puha, kevert tésztába narancshéj, dió, áfonya, kandírozott narancs kerül. Maga a karácsony. 🙂

Minden nap eszek belőle egy-egy szeletet egy bögre teával vagy kakaóval, reggelire vagy uzsonnára…. Számomra ez a tökéletes ráhangolódás az ünnepekre. 🙂

Tavaly nem sikerült feltennem a receptet a blogra, de idén készítettem néhány vállalhatónak ítélt képet, és gondoltam Veletek is megosztom. 🙂

Gyümölcskenyér

3 tojás

100 g vaj

80 g cukor

1 narancs reszelt héja

180 g liszt

1 tk. sütőpor

50 g dió

50 g aszalt gyümölcs vegyesen (nálam most gyömbér, narancs és vörös áfonya)

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is, és azokkal is alaposan kikeverjük. Belereszeljük a narancs héját.

A lisztet elegyítjük a sütőporral, majd a tojásos-vajas masszához keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és asz aszalt gyümölcsöket is. 

Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk sütőpapírral, vagy befújjuk formaelválasztó spray-vel, és beleöntjük a tésztát.

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sül, ezt tűpróbával ellenőrizhetjük.

Langyosan már szeletelhető. Letakarva, hogy ne száradjon meg, napokig eláll. 🙂

Címkék: , , , , , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Tovább a blogra »