Minden karácsonykor készítek egy adag gyümölcskenyeret. A finom, puha, kevert tésztába narancshéj, dió, áfonya, kandírozott narancs kerül. Maga a karácsony. 🙂
Minden nap eszek belőle egy-egy szeletet egy bögre teával vagy kakaóval, reggelire vagy uzsonnára…. Számomra ez a tökéletes ráhangolódás az ünnepekre. 🙂
Tavaly nem sikerült feltennem a receptet a blogra, de idén készítettem néhány vállalhatónak ítélt képet, és gondoltam Veletek is megosztom. 🙂
Gyümölcskenyér
3 tojás
100 g vaj
80 g cukor
1 narancs reszelt héja
180 g liszt
1 tk. sütőpor
50 g dió
50 g aszalt gyümölcs vegyesen (nálam most gyömbér, narancs és vörös áfonya)
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is, és azokkal is alaposan kikeverjük. Belereszeljük a narancs héját.
A lisztet elegyítjük a sütőporral, majd a tojásos-vajas masszához keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és asz aszalt gyümölcsöket is.
Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk sütőpapírral, vagy befújjuk formaelválasztó spray-vel, és beleöntjük a tésztát.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sül, ezt tűpróbával ellenőrizhetjük.
Langyosan már szeletelhető. Letakarva, hogy ne száradjon meg, napokig eláll. 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)