SÜTIZŐ

Juhtúrós falatkák szilveszterre

 

A Kedvesem nagy juhtúró rajongó, és mellette már én is igazán megszerettem a karakteres ízét. Így amikor félig a karácsonyi süticsömör ellen, félig már a szilveszterre hangolódva valami sós falatkán gondolkodtam, ezt választottam a süti főszereplőjének.

Egyébként egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető rágcsáról van szó, ami a beletöltött juhtúrós krém miatt mégsem olyan száraz. Készülhet házi vagy bolti leveles tésztából, én most időszűkében utóbbit választottam. 🙂

És mivel ez 2017 utolsó bejegyzése, szeretném megköszönni minden kedves olvasómnak, aki benézett az én kis online sütizőmbe, és remélem, hogy találtatok néhány hasznos ötletet vagy receptet. 🙂

Mindenkinek boldog új évet kívánok, és jövőre találkozunk! 🙂

 

 

Juhtúrós falatkák

1 csomag leveles tészta

100 g juhtúró

5 ek tejföl

30 g kolbász vagy szalámi

pici só, bors

 

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.  Egy kisebb szaggatóval minden második körnek kiszaggatjuk a közepét. 

Egy kis vízzel összeragasztunk egy teli és egy lyukas közepű kört, majd a tetejét is vízzel lekenve, 170 fokon 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kész, kicsit lenyomkodjuk a közepét, amíg meleg, hogy minél több töltelék férjen bele.

A tejfölt összekeverjük a juhtúróval és az apróra vágott kolbásszal vagy szalámival, ízesítjük egy kis sóval, borssal, és a kis csónakokba töltjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás