A Kedvesem nagy juhtúró rajongó, és mellette már én is igazán megszerettem a karakteres ízét. Így amikor félig a karácsonyi süticsömör ellen, félig már a szilveszterre hangolódva valami sós falatkán gondolkodtam, ezt választottam a süti főszereplőjének.
Egyébként egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető rágcsáról van szó, ami a beletöltött juhtúrós krém miatt mégsem olyan száraz. Készülhet házi vagy bolti leveles tésztából, én most időszűkében utóbbit választottam. 🙂
És mivel ez 2017 utolsó bejegyzése, szeretném megköszönni minden kedves olvasómnak, aki benézett az én kis online sütizőmbe, és remélem, hogy találtatok néhány hasznos ötletet vagy receptet. 🙂
Mindenkinek boldog új évet kívánok, és jövőre találkozunk! 🙂
Juhtúrós falatkák
1 csomag leveles tészta
100 g juhtúró
5 ek tejföl
30 g kolbász vagy szalámi
pici só, bors
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Egy kisebb szaggatóval minden második körnek kiszaggatjuk a közepét.
Egy kis vízzel összeragasztunk egy teli és egy lyukas közepű kört, majd a tetejét is vízzel lekenve, 170 fokon 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kész, kicsit lenyomkodjuk a közepét, amíg meleg, hogy minél több töltelék férjen bele.
A tejfölt összekeverjük a juhtúróval és az apróra vágott kolbásszal vagy szalámival, ízesítjük egy kis sóval, borssal, és a kis csónakokba töltjük.
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: