SÜTIZŐ

Paradicsomos-oregánós csavart

 

Az év első bejegyzése egy kis sós rágcsa. A karácsonyi időszakban még reggelire is süti volt, aztán jött a szaloncukor, a sok édesség és bonbon, amit ajándékba kaptunk, úgyhogy ha sütésre gondolok, egyenlőre  sós sütiken jár az eszem…

Így született meg ez a kicsit pizzás ízvilágú finomság, puha tésztával és szaftos töltelékkel. Gyorsan elkészül, és ha esetleg maradna belőle, sokáig eláll.

 

 

Paradicsomos-oregánós csavart

 

A tésztához:

250 g liszt

150 ml langyos víz

1 ek olivaolaj

0,5 tk só

0,5 csomag instant élesztő

 

A paradicsomszószhoz:

1 kis fej hagyma

1 doboz darabolt paradicsomkonzerv

1 ek olaj

1 gerezd fokhagyma

1 tk só

2 tk cukor

bors, kömény, oregánó, bazsalikom

100 g reszelt sajt

 

Tetejére:

1 tojás

oregánó

 

A tészta hozzávalóból szép, sima felületű tésztát gyúrunk. Meleg helyen, egy nejlonzacskóval légmentesen lezárva pihentetjük, amíg elkészül a szósz. Ez egyébként egy nagyon jó kis trükk a kelesztésre, amit Sallay Fanni könyvében olvastam. A nejlonzacskó miatt bent maradnak a tészta kelésekor keletkező gázok, amik tovább segítik a folyamatot.

A paradicsomszószhoz a hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot és ízlés szerint fűszerezzük.Legalább 15 percig főzzük közepes lángon, hogy jó sűrű legyen.

A tésztánkat lisztezett deszkán 1-2 centi vastag téglalappá nyújtjuk, és félbe vágjuk. Az egyik felét megkenjük a szósszal, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráborítjuk a tészta másik felét. Csíkokra, vágjuk, megsodorjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.

Megkenjük a felvert tojással és megszórjuk oregánóval.

180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás