SÜTIZŐ

Pillekönnyű túrófánk villámgyorsan

 

A karácsonyi sütidömping után következő farsangi időszak fő édessége a fánk, így én is készítettem egyet a héten. A címben már minden benne van, tényleg pillekönnyű, túrós, és villámgyorsan készen van. 

Illetve még annyit, hogy a legfőbb kritikusom 10/10-esre minősítette, és olyan jelzők hangzottak el, mint brutálfinom…:) Asszem, ennél nem is kell többet mondanom. 🙂

 

 

Pillekönnyű túrófánk

 

25 dkg tehéntúró

2 tojás

10 dkg liszt

fél csomag sütőpor

2 evőkanál cukor

1 tk vanília aroma

1 citrom reszelt héja

 

A túrót egy villával elkeverjük a tojással, a cukorral, a citromhéjjal és a vaníliával. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a túrós részhez adjuk.

Vizes kézzel kis golyókat készítünk. Egy edényben olajat melegítünk, és a fánkgolyókat 2-3 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, mert a fánkok a duplájukra nőnek majd a sütőpor miatt, és gyorsan megéghetnek, ha nem vagyunk elég óvatosak.

A kész fánkokat kiszedjük egy szalvétára, hogy felitassuk a felesleges olajat, majd még melegen meghempergetjük őket porcukorban.

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás