A karácsonyi sütidömping után következő farsangi időszak fő édessége a fánk, így én is készítettem egyet a héten. A címben már minden benne van, tényleg pillekönnyű, túrós, és villámgyorsan készen van.
Illetve még annyit, hogy a legfőbb kritikusom 10/10-esre minősítette, és olyan jelzők hangzottak el, mint brutálfinom…:) Asszem, ennél nem is kell többet mondanom. 🙂
Pillekönnyű túrófánk
25 dkg tehéntúró
2 tojás
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
1 tk vanília aroma
1 citrom reszelt héja
A túrót egy villával elkeverjük a tojással, a cukorral, a citromhéjjal és a vaníliával. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a túrós részhez adjuk.
Vizes kézzel kis golyókat készítünk. Egy edényben olajat melegítünk, és a fánkgolyókat 2-3 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, mert a fánkok a duplájukra nőnek majd a sütőpor miatt, és gyorsan megéghetnek, ha nem vagyunk elég óvatosak.
A kész fánkokat kiszedjük egy szalvétára, hogy felitassuk a felesleges olajat, majd még melegen meghempergetjük őket porcukorban.
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: