A hűtőben árválkodott egy doboz mascarpone, arra várva, hogy elfoglalja méltó helyét egy finom desszertben.
Végül egy sajtkrémes brownie-ra esett a választásom, amit egy kis naranccsal fűszereztem.
Gyors, egyszerű, finom és elronthatatlan. 🙂
Narancsos cheesecake brownie
A brownie-hoz:
2 tojás
200 cukor
100 g étcsoki
110 g vaj
80 g liszt
16 g kakaópor
1/2 kk. sütőpor
csipet só
A sajtkrémes részhez:
250 g mascarpone
120 g porcukor
1 tk vanília aroma
1 narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
A brownie-hoz a tojásokat keverjük habosra a cukorral. A csokit és a vajat olvasszuk össze mikróban, többször melegítve, vagy vízgőz felett, majd keverjük a cukros tojáshoz.
A száraz hozzávalókat keverjük össze,és szitáljuk a csokis keverékhez. Óvatosan keverjük össze.
A sajttortás réteghez a mascarponét összekeverjük a cukorral, naranccsal és a vaníliával. Kóstoljuk meg, és ha elég édesnek ítéljük, keverjük hozzá a tojást is.
Egy 16 cm átmérőjű tortaformát befújunk formaelválasztó spray-vel, vagy kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a brownie masszát, majd erre a sajttortás keveréket.
200 fokos sütőben, 1 óra alatt készre sütjük. Amikor kivesszük, még picit remeg a közepe, de hűlés közben még tovább fog sülni.
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: