SÜTIZŐ

Narancsos cheesecake brownie

A hűtőben árválkodott egy doboz mascarpone, arra várva, hogy elfoglalja méltó helyét egy finom desszertben.

Végül egy sajtkrémes brownie-ra esett a választásom, amit egy kis naranccsal fűszereztem.

Gyors, egyszerű, finom és elronthatatlan. 🙂

 

Narancsos cheesecake brownie

A brownie-hoz:

2 tojás

200 cukor

100 g étcsoki

110 g vaj

80 g liszt

16 g kakaópor

1/2 kk. sütőpor

csipet só

 

A sajtkrémes részhez:

250 g mascarpone

120 g porcukor

1 tk vanília aroma

1 narancs reszelt héja

1/2 narancs leve

 

A brownie-hoz a tojásokat keverjük habosra a cukorral. A csokit és a vajat olvasszuk össze mikróban, többször melegítve, vagy vízgőz felett, majd keverjük a cukros tojáshoz.

A száraz hozzávalókat keverjük össze,és szitáljuk a csokis keverékhez. Óvatosan keverjük össze.

A sajttortás réteghez a mascarponét összekeverjük a cukorral, naranccsal és a vaníliával. Kóstoljuk meg, és ha elég édesnek ítéljük, keverjük hozzá a tojást is.

Egy 16 cm átmérőjű tortaformát befújunk formaelválasztó spray-vel, vagy kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a brownie masszát, majd erre a sajttortás keveréket.

200 fokos sütőben, 1 óra alatt készre sütjük. Amikor kivesszük, még picit remeg a közepe, de hűlés közben még tovább fog sülni.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás