![]()
A túrógombóc igazi klasszikus, bár kiskoromban nagyon ritkán ettünk otthon, mert tesóm nem rajongott a túrós finomságokért. Így amikor elröppentem a családi fészekből kellett egy jó kis recept, ami könnyű, pihepuha és friss ízű, amit rengeteg tejföllel és porcukorral tunkolva Kedvesem tetszését is elnyeri. 🙂
A számunkra tökéletes túrógombóc receptjét a Cookpad-on találtam meg. Én nagyon szeretem ezt az oldalt, a nokedli receptemet is innen lestem el. 😉
Már számtalanszor készítettem ezeket a gombócokat, de valamiért csak most készült róla fotó. De ami késik, nem múlik, úgyhogy már írom is a receptet, hátha más is megtalálja benne a tökéletes túrógombócát… 🙂
![]()
Habkönnyű túrógombóc
500 g félzsíros tehéntúró
3 db tojásfehérje
3 ek kristálycukor
100 g zsemlemorzsa
tejföl és porcukor
A túrót elkeverjük a búzadarával, a cukorral és a tojássárgájával. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal, és egy fóliával lefedve 2 órán keresztül pihentetjük a hűtőben, hogy megpuhuljon a búzadara.
A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, a masszához keverjük, és még egy 1-2 órát pihentetjük.
A zsemlemorzsát egy serpenyőben megpirítjuk és félretesszük.
Ha eleget pihent a masszánk, akkor egy nagy edényben vizet forralunk. Nedves kézzel gombócokat formázunk, és óvatosan a forrásban lévő vízbe csúsztatjuk őket. Ha feljöttek a víz tetejére, kész is vannak. Kiszedjük őket, majd még forrón meghempergetjük a pirított zsemlemorzsában.
Fogyasztáskor megszórjuk őket porcukorral, és jó sok tejfölbe tunkolva boldogan megeszegetjük. 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek