SÜTIZŐ

Sárgarabarackos-diós egyensúly süti

 

Ha valahová sütit kell vinnem, ahová nehézkes a szállítás, nem tudom megoldani a süti hűtését, jó pont, ha lehet kultúráltan enni és nagy adag is gyorsan megvan, akkor mindig az egyensúly sütihez nyúlok.

Ez a süti sok országban megjelenik, az angoloknál pound cake-nek, a franciák quatre quarts-nak nevezik. Mindegyik név a mennyiségek arányára utal, ugyanis a süti titka, hogy minden alapanyagból ugyanolyan súlyú kell hozzá.

Én általában vaj párti vagyok, de amikor a suliba három tepsinyit sütöttem, elszámoltam magam, és az utolsóba már csak margarin maradt. Valamiért ez a süti jobban ízlett a margarinos verzióban, úgyhogy azóta azzal készítem.

Most sárgabarackot és diót tettem bele, mert az volt otthon, de készülhet magában, csokimázzal vagy cukormázzal, bármilyen gyümölccsel, dúsíthatjuk kókusszal vagy magvakkal, a nagyon édesszájúak pedig akár lekvárt vagy valamilyen krémet vagy pudingot is főzhetnek rá.

Igazi jolly joker recept. 🙂

 

 

 

Sárgabarackos-diós egyensúly süti

5 tojás

250 g cukor

250 g vaj vagy margarin

250 g liszt

1 tk vanília aroma (vagy egy csomag vaníliás cukor)

1/2 tasak sütőpor

 

5-6 szem sárgabarack

1 marék dió

 

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a puha vajat vagy margarint, a cukrot és a vaníliát, és habosra keverjük. Ha elfelejtem időben kivenni a vajat a hűtőböl, akkor 30 mp-re beteszem feldarabolva  a mikróba, és már jó is az állaga. Most is így jártam el, mert a kedvesen este gondosan eltette a szándékosan kint hagyott vajat. 🙂

A cukros-tojásos masszához keverjük a lisztet és a sütőport is. 

Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan ezt is a tésztához adjuk.

A sárgabarackot kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk, ha kell, akkor a diót is felaprítjuk.

Egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát, rászórjuk a gyümölcsöt és a diót, és 180 fokos sütőben nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás