Azt hiszem, hogy a hagyományos hókifli felturbózásával születhetett ez a kifli. Ugyanúgy eteti magát (nálunk, habár ajándékba készültek, az adag fele valahogyan elpárolgott), viszont ez egy teljesen más ízvilág. A marcipántól picit az állaga is más lesz, a narancs ízével kiegészülve pedig igazán különleges élményt nyújt.
Mindenképpen megéri kipróbálni 🙂
A receptet itt találtam.
Marcipános-narancsos kiskiflik
400 g liszt
250 g vaj
150 g marcipán
60 g porcukor
csipet só
1 narancs reszelt héja
porcukor a szóráshoz
A marcipánt és a szobahőmérsékletű vajat felkockázzuk. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját, a porcukrot, a lisztet és a sót, és az egészet összegyúrjuk. Folpacka csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
A pihentetett tésztát kicsit átgyúrjuk, és kis kifliket formázunk belőle. Ügyeljünk rá, hogy egyforma méretűek legyenek, nehogy az egyik már megégjen, mire a másik még meg sem sült. 175 fokos sütőben 12 perc alatt készre sülnek. Pár percig hűlni hagyjuk őket, majd még melegen megforgatjuk porcukorban.
Lezárva, hűvös helyen sokáig eláll, már ha nem párolog el Nálatok is 😉
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek