SÜTIZŐ

Egy kis segítség a Mikulásnak: Diógrillázs

 

Azt hiszem nincs olyan kis- vagy nagy- vagy örök gyerek, aki ne örülne, ha december 6-ának reggelén egy kis csomagocskát találna a csizmájában. 🙂

Én ilyenkor is szeretek valami kézzel készített finomságot ajándékozni. Idén a diógrillázsra esett a választásom, amivel talán az esküvőkön találkozhatunk csupán, de otthon sem nehéz elkészíteni.

Persze a forró cukor miatt óvatosnak kell lenni, de az eredmény minden elővigyázatosságot megér.

És persze  Mikulás is biztosan örül neki, ha egy kicsit besegítünk a munkájába. 😉

 

 

 

 

 

Diógrillázs

125 g cukor

40 g dió

 

A diót durvára aprítjuk.

A cukrot egy lábasban, lassú tűzön aranyszínűre karamellizáljuk. Ha már aranybarna, és az egész megolvadt, nincsenek benne nagy cukorcsomók, akkor a tűzről levéve belekeverjük a diót.

Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és ráöntjük a forró, cukros-diós keveréket. Egy fakanállal elsimítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni, különben nem tudjuk majd eltörni, mert nyúlni fog.

Ha kihűlt kisebb darabokra törjük, és egy kis zacskóba vagy zsírpapírba csomagolva a csizmákba bújtatjuk. 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás