Azt hiszem nincs olyan kis- vagy nagy- vagy örök gyerek, aki ne örülne, ha december 6-ának reggelén egy kis csomagocskát találna a csizmájában. 🙂
Én ilyenkor is szeretek valami kézzel készített finomságot ajándékozni. Idén a diógrillázsra esett a választásom, amivel talán az esküvőkön találkozhatunk csupán, de otthon sem nehéz elkészíteni.
Persze a forró cukor miatt óvatosnak kell lenni, de az eredmény minden elővigyázatosságot megér.
És persze Mikulás is biztosan örül neki, ha egy kicsit besegítünk a munkájába. 😉
Diógrillázs
125 g cukor
40 g dió
A diót durvára aprítjuk.
A cukrot egy lábasban, lassú tűzön aranyszínűre karamellizáljuk. Ha már aranybarna, és az egész megolvadt, nincsenek benne nagy cukorcsomók, akkor a tűzről levéve belekeverjük a diót.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és ráöntjük a forró, cukros-diós keveréket. Egy fakanállal elsimítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni, különben nem tudjuk majd eltörni, mert nyúlni fog.
Ha kihűlt kisebb darabokra törjük, és egy kis zacskóba vagy zsírpapírba csomagolva a csizmákba bújtatjuk. 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalam, vagy kövess instagramon, ahol még több képet találsz. :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: