SÜTIZŐ

Cseresznyés clafoutis

  Ez a flancos név (ejtsd: klafuti) a franciák híres tejes pitéjét takarja. Hagyományosan fekete cseresznyéből készítik, amiben benne hagyják a magokat, mert az különleges aromát ad ennek a finomságnak. Számtalan változata van a receptnek, én egy krémesebb, tejszínnel gazdagított variációt készítettem. Ettől még sűrűbb és krémesebb lett. A cseresznyét kimagoztam, hogy ne kelljen köpködni… Tovább »

Kefires chia puding cseresznyével és nektarinnal

    Egy kis kihagyás után újból egy egészséges reggeli receptjével jelentkezem, ami akár desszertként vagy egy hűsítő uzsonnaként is megállja a helyét.  A chia mag jótékony hatásairól már korábban is írtam, illetve ide kattintva egy epres-banános verziót is találtok. Most joghurt helyett kefirrel készítettem, mert a savanykás íze jobban illik a cseresznyéhez és a nektarinhoz, és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás