SÜTIZŐ

Créme brulée, az ünnepi desszert

  Szenteste créme brulée-t készítettem az ünnepi vacsora megkoronázásaként. A franciák méltán híres desszertjének flancos neve senkit ne riasszon el. Bár szerintem valóban egy elegáns, letisztult, ugyanakkor egy végtelenül egyszerű desszertről van szó, amit igazán nem nehéz elkészíteni. Azonban az ízével és a megjelenésével, az állagával igazán különlegessé tehet minden alkalmat.... Tovább »

Almás-karamellás hand pie, avagy almás pite új köntösben

  Valójában minipitékről van szó, de szerintem annyira kifejező ez az angol név, mert valóban, elfér a kezünkben, pont egy adag, nagyon kis kompakt formája ez a hagyományos pitének. Könnyen szállítható, kevésbé morzsálódik, egyszóval engem nagyon meggyőzött, nem mellesleg aranyosak és jó móka őket elkészíteni 🙂 A tésztát most is az Édesem blogról néztem, tényleg a legfinomabb,… Tovább »

Sós-karamellás-tejcsokis mousse torta eperlekvárral és mandulás piskótával

  A Kedvesem nemrég ünnepelte a szülinapját, és gondoltam, meglepem egy finom tortával, mert hát az nem is igazi szülinap,ahol nincs torta. Egy csokisat szerettem volna készíteni, de mégis valami különlegesebbet, majd hosszas keresgélés után ráakadtam erre a receptre. Érdemes egyébként böngészni ezen az oldalon, nagyon jó kis recepteket lehet találni. Picit módosítottam az elkészítésen, és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás