SÜTIZŐ

Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet…..

  ….meg persze a felnőttek is, pláne ha frissen sült, kellemesen ropogós, de belül mégis puha, egyszerre édes és sós… A perec számomra egyszerre idézi az otthoni esték hangulatát, amikor sült egy nagy adag belőle, és frissen, kakaóval vagy tejjel kész is volt a vacsoránk, illetve a nyári állatkertezéseket. Bármelyikre is gondolok, mindkettő szép élmény,… Tovább »

Hogy jól induljon a reggel: Epres-citromkrémes rózsák

  Viszonylag sokat jár azon az agyam, hogy mit is kellene sütni…Van, amikor konkrét recepteket szeretnék kipróbálni, van, amikor ízekre vagy állagokra vágyok, és ahhoz szeretnék valamit összerakni. A mostani esetben aztán minden rész játszott, láttam egy finom epres-citromos ízpárosítás, egy másik helyen egy jó kis ötletet a formára, és emellett tudtam, hogy ki szeretném… Tovább »

Kapros-túrós lepény

  Ismét egy családi receptet szeretnék megosztani veletek. Anyu keresztanyukájánál szinte mindig van ebből a finomságból, aminek a receptje még a dédimtől származik, és az évek alatt folyamatosan tökéletesedett, mígnem elérte a mostani formáját. Ebből a tésztából már készítettem korábban egy fahéjas csigát, azt is érdemes kipróbálni,  most hétvégén viszont erre a töltelékre esett a választásom…. Tovább »

Fahéjas csigák citromos mázzal

  Régebben nagymamám és anyukám is sokszor készített kelt tésztából süteményeket, kakaós csigát és buktát. A frissen kisült kalács finom illata belengte a konyhát, és annyira ellenállhatatlan volt, hogy muszáj volt még melegen megkóstolni a kisült finomságot, hisz úgy a legfinomabb. 🙂 Nemrégiben a Pinteresten egészen sok fahéjas csiga ínycsiklandó képe jött velem szemben, és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás