SÜTIZŐ

Őszre hangolva: Almás-karamellás pite

    Mikor ezt a bejegyzést írom, éppen 25 fokot mutat a hőmérő, és inkább kései nyárra emlékeztet a hőmérséklet, mintsem őszre, de amikor ez a pite készült pár napja igazi őszi idő volt. A levegő már kellően lehűlt estére, és a délutáni napsütést egy kiadós esti eső kísérte.  Szeretem az őszt, ez a kedvenc… Tovább »

Hűsítő citromos pite

  Bár a múlt hétvégén két tortát is elpusztítottunk tesóm és anyum szülinapjának apropóján, hét közepén mégis csillapíthatatlan vágyat éreztem egy jó kis sütemény után, úgyhogy egyszerűen muszáj volt készítenem egyet. Az elképzelés gyorsan megszületett, valami citromos, firssítő, nem túl édes süti, ami nem túl krémes, de nem is túl száraz. Néhány citromos pite receptet… Tovább »

Meggyes pite kis csavarral

  Tudtátok, hogy a π-nek is van nemzetközi napja? Nos, ez eddig engem valamiért elkerült, és most a suliban hallottam róla először. Március 14-én, Albert Einstein születésnapján mi is megemlékeztünk erről a napról. Az egyik program a PIte árusítás volt, aminek a bevételét jótékony célokra fordítjuk majd.... Tovább »

Meggyes pite fahéjas morzsával

  Ez a süti valami hihetetlenül finom ^^ Hagyományos, de mégis van benne egy kis csavar. Az alja egy puha, kevert vajas tészta, amiben savanykás meggyszemek csücsülnek, és az egész egy ropogós, fahéjas morzsával van betakarva. Bármilyen gyümölccsel jól kombinálható, és egy gombóc vanília fagyival megkoronázva igazi hűsítő desszert a nyári melegben. 🙂 Jaaa, és… Tovább »

Almás-karamellás hand pie, avagy almás pite új köntösben

  Valójában minipitékről van szó, de szerintem annyira kifejező ez az angol név, mert valóban, elfér a kezünkben, pont egy adag, nagyon kis kompakt formája ez a hagyományos pitének. Könnyen szállítható, kevésbé morzsálódik, egyszóval engem nagyon meggyőzött, nem mellesleg aranyosak és jó móka őket elkészíteni 🙂 A tésztát most is az Édesem blogról néztem, tényleg a legfinomabb,… Tovább »

Szilvás-fahéjas pite

  Ez a pitetészta nagymamámtól származik, ő almásat szokott sütni, én meggyeset, az első, friss meggyből. Valami házias, lélekmelengető, ősz ízű finomságra vágytam, ezért esett a választásom erre a pitére, azonban a piacon látva a sok szilvát úgy gondoltam, hogy a töltelék most készüljön ebből a gyümölcsből. Nem akartam zsemlemorzsát vagy lisztet vagy keményítőt vagy… Tovább »

Csokis-körtés pite

    Egy időben nagyon rá voltam kattanva a pitesütésre, akkor kaptam ezt a szép kerámia formát is. A hétvégén is felmerült a nagy kérdés, hogy kellene valami édesség, de mi? A könyveket és újságokat bújva végül egy körtés-csokis pitére esett a választás, így ismét előkerülhetett a formám a szekrény mélyéről. 🙂 Egyik recept sem… Tovább »

Cseresznyés clafoutis

  Ez a flancos név (ejtsd: klafuti) a franciák híres tejes pitéjét takarja. Hagyományosan fekete cseresznyéből készítik, amiben benne hagyják a magokat, mert az különleges aromát ad ennek a finomságnak. Számtalan változata van a receptnek, én egy krémesebb, tejszínnel gazdagított variációt készítettem. Ettől még sűrűbb és krémesebb lett. A cseresznyét kimagoztam, hogy ne kelljen köpködni… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás