SÜTIZŐ

Őszapó

Igazából soha nem értettem, hogy miért hívják őszapónak ezt a kis pogácsát….a fehér sajtszakállával engem inkább a Télapóra emlékeztet. 🙂 Bár továbbgondolva az ősz lehet, hogy az apó hajszínére, és nem a hónapra utal…... Tovább »

Tökmagos pogácsa

  A pogácsa sokáig mumus volt számomra, valahogy vagy kemény lett, vagy ízetlen, de soha nem olyan, amire szívesen rájár az ember. Azóta szerencsére sikerült olyan recepteket felkutatnom, teljesen megbízható forrásokból, amelyeknek a kipróbálásában szerencsére nem csalódtam, a vajas, illetve a medvehagymás után most egy tökmagos verzió készült. Ez is nagyon fincsi, próbáljátok ki bátran 🙂 A recept… Tovább »

Medvehagymás pogácsa, az igazi tavaszi rágcsa

  A tavasz egyet jelent a friss zöldségekkel, és a különböző receptes oldalakat is elárasztja a tavasz első hírnöke, a medvehagyma. Készül belőle leves, főzelék, pogácsa, de olajban elrakva akár az év többi részére is megőrizhetjük. Én is régóta szemezek már vele, bár kicsit vissza tartott, hogy könnyen összetéveszthető a mérgező gyöngyvirág levelével. De idén… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás