SÜTIZŐ

Levendulás-fehércsokis zabkása sárgabarackkal

    Kezdjük a hetet egy újabb egészséges és kényeztető reggelivel, kell az energia és a boldogsághormon így a hét elején 🙂 Szerintem nem lehet véletlen, hogy a levendula egyszerre virágzik a friss sárgabarackokkal, a kettő nagyon jól passzol egymáshoz, és egy kis fehér csoki nem árt meg semminek. Nem csak egy plusz ízt ad… Tovább »

Kefires chia puding cseresznyével és nektarinnal

    Egy kis kihagyás után újból egy egészséges reggeli receptjével jelentkezem, ami akár desszertként vagy egy hűsítő uzsonnaként is megállja a helyét.  A chia mag jótékony hatásairól már korábban is írtam, illetve ide kattintva egy epres-banános verziót is találtok. Most joghurt helyett kefirrel készítettem, mert a savanykás íze jobban illik a cseresznyéhez és a nektarinhoz, és… Tovább »

Meggyes-málnás smoothie bowl

  Az Instagram vagy a Pinterest tele van mostanában szépen díszített, gyümölcsös-magvas csodareggelikkel, amik láttán még a leggyümölcstagadóbb ember is megkívánja ezeket az egészséges  finomságokat 🙂 Bevallom, nem igazán szeretem az angol nevek használatát, de nem igazán van elterjedt, magyar neve, és én sem tudtam kitalálni jobbat. 🙁 A díszítés miatt ez nem a villámgyors… Tovább »

Variációk zabkására: kókuszos-dinnyés

Már több zabkása recept is megjelent a blogon, készítettem csokis-narancsos  és epres-joghurtos változatban is. A zabkása örök kedvenc reggeli, időről-időre mindig visszatérek hozzá. Nemrég a Tescoban akciós volt az a zöld húsú sárgadinnye, és annyira finom illata volt, hogy muszáj volt vennem. Azt hiszem, talán facebookon láttam egy kókusz-dinnye párosítást, és bár elsőre talán bizarrnak hangzik (nekem legalábbis… Tovább »

Banános epres chia puding, az egészséges szuperreggeli

Akik érdeklődnek az egészséges életmód, a különböző diéták vagy csak szimplán a gasztronómia iránt, azok már biztosan találkoztak a chia maggal. Általában pudingként készítik, de elméletileg tojás pótlására is alkalmas. És hogy miért is ilyen népszerű manapság és miért kiáltották ki az aktuális szuperélelmiszernek? Nos nagyon sok fontos tápanyagot tartalmaz, gazdag omega zsírsavakban, melyek elengedhetetlenek… Tovább »

Kókuszos-epres zabpelyhes pite

Egy egészséges sütirecept következik, ami ráadásul nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, azoknak is biztosan tetszeni fog, akik nem szeretnek grammra pontosan kimérni mindent és sokat vesződni a tészta összeállításával. Én most eperrel készítettem, de biztosan ki fogom majd próbálni más gyümölcsökkel, most nem tudok olyat elképzelni, amivel ne működne. 🙂 Nagyobb adagban  jól jöhet, ha… Tovább »

Egyéjszakás zabkása banánnal és földimogyoróval

Mára egy újabb egészséges reggelit hoztam Nektek. A Pinteresten számos overnight oatmeal receptet találni, amit jobb híján egyéjszakás zabkása néven találunk meg magyarul. A recept nagy előnye, hogy előző este elkészíthető, ezáltal az ízek jobban összeérnek és a zabpehely is kellően megpuhul. Én szeretek reggel korábban kelni, hogy legyen időm mindenre, reggelit készíteni, felébredni és… Tovább »

Epres amerikai palacsinta

A mai reggelen úgy éreztem, hogy ebben a borongós, szomorkás időben erre a hosszú, mai napra elkél valami pihepuha-meleg finomság reggelire, amivel jól indulom a napom. Mivel már sok helyen a magyar eper is megjelent a piacon, nem volt kérdés, hogy milyen gyümölcsöt választok hozzá az amerikai palacsintámba. Ez talán egy picikét kevésbé egészséges reggeli,… Tovább »

Epres-joghurtos zabpehely

Ismét egy egészséges, finom reggelit hoztam nektek. A csokis-narancsos zabkása után most egy tavasziasabb ízvilágút készítettem eperrel és natúr joghurttal. Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a facebook oldalam is! 🙂         Epres-joghurtos zabpehely 40 g zabpehely 1 dl víz 100 g natúr joghurt 2 ek méz 5 szem eper   A zabpelyhet nyakon öntjük forró vízzel,… Tovább »

Hajdinakása mandarinnal és banánnal

Újból egy egészséges reggeli receptet hoztam, ezúttal hajdinakását. Ezzel a gabonával csak pár hete ismerkedtem meg, de rögtön nagy kedvencem lett. Karakteres, nagyon különleges íze van, amihez nagyon jól illet a mandarin.  A hajdinának két másik, szerintem nagyon aranyos neve is van, pohánka vagy tatárka. Igazán értékes gabonaféle, számtalan vitamint tartalmaz, és magas a rosttartalma.Tele… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás