….meg persze a felnőttek is, pláne ha frissen sült, kellemesen ropogós, de belül mégis puha, egyszerre édes és sós… A perec számomra egyszerre idézi az otthoni esték hangulatát, amikor sült egy nagy adag belőle, és frissen, kakaóval vagy tejjel kész is volt a vacsoránk, illetve a nyári állatkertezéseket. Bármelyikre is gondolok, mindkettő szép élmény,… Tovább »
Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet…..
….meg persze a felnőttek is, pláne ha frissen sült, kellemesen ropogós, de belül mégis puha, egyszerre édes és sós… A perec számomra egyszerre idézi az otthoni esték hangulatát, amikor sült egy nagy adag belőle, és frissen, kakaóval vagy tejjel kész is volt a vacsoránk, illetve a nyári állatkertezéseket. Bármelyikre is gondolok, mindkettő szép élmény,… Tovább »
Az év első bejegyzése egy kis sós rágcsa. A karácsonyi időszakban még reggelire is süti volt, aztán jött a szaloncukor, a sok édesség és bonbon, amit ajándékba kaptunk, úgyhogy ha sütésre gondolok, egyenlőre sós sütiken jár az eszem…...
A Kedvesem nagy juhtúró rajongó, és mellette már én is igazán megszerettem a karakteres ízét. Így amikor félig a karácsonyi süticsömör ellen, félig már a szilveszterre hangolódva valami sós falatkán gondolkodtam, ezt választottam a süti főszereplőjének....
Igazából soha nem értettem, hogy miért hívják őszapónak ezt a kis pogácsát….a fehér sajtszakállával engem inkább a Télapóra emlékeztet. 🙂 Bár továbbgondolva az ősz lehet, hogy az apó hajszínére, és nem a hónapra utal…...
A pogácsa sokáig mumus volt számomra, valahogy vagy kemény lett, vagy ízetlen, de soha nem olyan, amire szívesen rájár az ember. Azóta szerencsére sikerült olyan recepteket felkutatnom, teljesen megbízható forrásokból, amelyeknek a kipróbálásában szerencsére nem csalódtam, a vajas, illetve a medvehagymás után most egy tökmagos verzió készült. Ez is nagyon fincsi, próbáljátok ki bátran 🙂 A recept…
Szerintem nem csak nálunk maradt meg sok finomság húsvét után, amit az embernek nincs szíve kidobni, de az ünnepek alatti sonka és tojásdömping után már kívánja. Hogy semmi ne vesszen kárba, úgy gondoltam, hogy itt a remek lehetőség kipróbálni Sallay Fanni receptjét. Ebben sem csalódtam, nagyon finom, krémes, húsvét ízű sós finomság született. Maga a quiche…
A tavasz egyet jelent a friss zöldségekkel, és a különböző receptes oldalakat is elárasztja a tavasz első hírnöke, a medvehagyma. Készül belőle leves, főzelék, pogácsa, de olajban elrakva akár az év többi részére is megőrizhetjük. Én is régóta szemezek már vele, bár kicsit vissza tartott, hogy könnyen összetéveszthető a mérgező gyöngyvirág levelével. De idén…
Viszonylag kevés sós süti receptet töltök fel, viszont úgy gondoltam, hogy ennek az ötletlenek mindenképpen nyomot kell hagynom itt is. Nálunk egy ráérős vasárnap reggelire készült, egy bögre tejjel, de tökéletes lehet, ha váratlan vendégek toppannak be, ha valamilyen családi összejövetelre kell sósat készítenünk, ha a gyerekek vagy a saját uzsonnás dobozunkat szeretnék valamivel…
,A nagy karácsonyi hajrában általában mindenki előveszi a legfinomabb édes süti receptjeit, hogy elkápráztassa vele a családot, azonban nálunk valamiért a sós süti mindig elfelejtődik. Pedig milyen jól tud esni egy kis ropogtatnivaló két édesség között…:) Bevallom, hogy eddig valahogy nem sikerült finom pogácsát készíteni. Kipróbáltam már egy párat, sajtosat, leveleset, tepertőset, túrósat. Utóbbi…