SÜTIZŐ

Ha inkább készítenél valamit….5 gasztroajándék karácsonyra

    Karácsonyra a szeretteimet már évek óta valami házi finomsággal lepem meg. Nincs ellenvetésem a bolti bonbonok, csokoládék vagy borok ellen sem, csupán szórakoztat ezeknek az elkészítése. November közepén már lázas inspirálódás, böngészés, ötletgyújtés veszi kezdetét, amit számolgatás, bevásárlás, végül a kivitelezés követ. Közben karácsonyi zenét hallgatok, és nem lennék őszinte, ha nem írnám… Tovább »

Egyszerű de nagyszerű: Piskótatekercs fűszeres szilvalekvárral

  Szerintem nincs olyan, aki ne ismerné a piskótatekercset. Ez az édesség általában még a menzán is finom, egyszerű, de nagyszerű íze miatt örök kedvenc süti. Otthon sem nehéz elkészíteni, gyorsan elkészül, általában minden szokott lenni hozzá a kamrában, így igazi jolly joker süti ha hirtelen vendégek toppanak be, vagy egyszerűen csak szűnni nem akaró,… Tovább »

Créme brulée, az ünnepi desszert

  Szenteste créme brulée-t készítettem az ünnepi vacsora megkoronázásaként. A franciák méltán híres desszertjének flancos neve senkit ne riasszon el. Bár szerintem valóban egy elegáns, letisztult, ugyanakkor egy végtelenül egyszerű desszertről van szó, amit igazán nem nehéz elkészíteni. Azonban az ízével és a megjelenésével, az állagával igazán különlegessé tehet minden alkalmat.... Tovább »

Az egyszerűség jegyében: vaníliás keksz

  Ezt a kekszet már régebben sütöttem, de bármikor bevethető, igazi jolly joker. Magában is finom, ha bekapnánk valamit a tea vagy kávé mellé, tehetünk bele kakaót, kókuszreszeléket, diót, mogyorót, mandulát,  mákot. Ízesíthetjük más fűszerekkel is, fahéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel, reszelt narancs-vagy citromhéjjal. Megtölthetjük valamilyen krémmel vagy lekvárral, bár nekünk most csipkelekvárral volt a legfinomabb 🙂… Tovább »

Megéri otthon nekilátni: Házi krémes

  Bevallom, hogy régebben nem szerettem a krémest, mert a cukrászdák többségében ilyen agyonzselatinozott, ízetlen valami, ezért mindig mást választottam. Aztán egyszer a Stühmer cukrászdában Makláron anyu vagy apu krémest rendelt. Már kinézetre sem a megszokott volt, ízre pedig valami leírhatatlan. Apró vaníliamagok, finom, krémes állag…ekkor jött a felismerés, hogy ezt bizony így is lehet,… Tovább »

A legkrémes tejberizs friss gyümölcsökkel

Tejberizst készíteni általában mindenki tud, az első receptek egyike, amit megtanulunk. Emlékszem, hogy még általános iskolás voltam, amikor anyukám megmutatta nekem, tej, víz, hogy megfőjön a rizs, cukor és persze a rizs. Otthon mindig kakaóval és fahéjjal ettük, megszórva még plusz cukorral…mmmm, nem túl diétás, de annál finomabb vacsi, mert általában vacsorára készült nálunk. Pár… Tovább »

Császármorzsa, az eredeti, grízmentes verzió

Bevallom, hogy nekem a császármorzsa nagyon sokáig kimaradt az életemből, ami nagy kár, mert egy gyorsan elkészithető, nagyon finom édességről van szó, ami tökéletes egy tartalmas ebéd után, vagy csak úgy magában, ha valami édességre vágyunk. Nálunk is volt egy ehhez hasonló édesség, anyukám sokat készítette, és daramorzsa volt a neve. Annak a tésztájába, mint… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás