SÜTIZŐ

Meggyes pite kis csavarral

 

Tudtátok, hogy a π-nek is van nemzetközi napja? Nos, ez eddig engem valamiért elkerült, és most a suliban hallottam róla először. Március 14-én, Albert Einstein születésnapján mi is megemlékeztünk erről a napról. Az egyik program a PIte árusítás volt, aminek a bevételét jótékony célokra fordítjuk majd.

(tovább…)

Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet…..

 

….meg persze a felnőttek is, pláne ha frissen sült, kellemesen ropogós, de belül mégis puha, egyszerre édes és sós…

A perec számomra egyszerre idézi az otthoni esték hangulatát, amikor sült egy nagy adag belőle, és frissen, kakaóval vagy tejjel kész is volt a vacsoránk, illetve a nyári állatkertezéseket. Bármelyikre is gondolok, mindkettő szép élmény, így bármikor kapható vagyok egy kis perecre. (tovább…)

Csupacsoki szívecskék Valentin napra

 

Nemsokára itt a Valentin nap, így ezek a kekszek is erre az alkalomra hangolódva készültek. 

Megjelenésre természetesen szív formájuk van, feketék-fehérek, és a színes cukroktól egy kicsit játékosak, mint maga a szerelem..:)

Ízre igazán intenzíven kakaósak és mélyek ezek a kis linzerek. 

A tészta pihentetését leszámítva gyorsan elkészül, Kedvesünknek, vagy akár csak magunknak is…

(tovább…)

Pillekönnyű túrófánk villámgyorsan

 

A karácsonyi sütidömping után következő farsangi időszak fő édessége a fánk, így én is készítettem egyet a héten. A címben már minden benne van, tényleg pillekönnyű, túrós, és villámgyorsan készen van. 

Illetve még annyit, hogy a legfőbb kritikusom 10/10-esre minősítette, és olyan jelzők hangzottak el, mint brutálfinom…:) Asszem, ennél nem is kell többet mondanom. 🙂 (tovább…)

Kókuszos-ananászos granola

 

A műzli, vagy a ropogós változata, a granola, tökéletes választás reggelire. Csak gyorsan beledobjuk egy adag tejbe vagy joghurtba, esetleg mehet mellé egy kis gyümölcs, és már kész is a szuperfinom és egészséges napindítónk.

A bolti változattal szemben az otthonit a saját ízlésünk szerint állíthatjuk össze, és pikk-pakk készen is van.

Az almás-fahéjas verzió után jöjjön a kókuszos-ananászos, igazi trópusi hangulatban 🙂

(tovább…)

Créme brulée, az ünnepi desszert

 

Szenteste créme brulée-t készítettem az ünnepi vacsora megkoronázásaként.

A franciák méltán híres desszertjének flancos neve senkit ne riasszon el. Bár szerintem valóban egy elegáns, letisztult, ugyanakkor egy végtelenül egyszerű desszertről van szó, amit igazán nem nehéz elkészíteni. Azonban az ízével és a megjelenésével, az állagával igazán különlegessé tehet minden alkalmat. (tovább…)

Last minute karácsonyi ajéndékok

Számomra a karácsonyi ajándékozás mindig fejtörést okoz, és nagyobb, tárgyi ajándékkal csak a szűk családot szoktam meglepni.

Viszont a senkihez sem szeretnék üres kézzel érkezni, ezért mindenkit meglepek valami aprósággal. Azért is tartom jó választásnak a különböző sütiket vagy édes apróságokat erre a célra, mert az ajándékozott jóízűen elfogyaszthatja, és nem csak egy újabb bigyó gyűlik a polcán. (tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás